Fars dag 8 november

Fira pappa, svärfar, morfar eller farfar på fars dag!

Söndagen den 8 november är det fars dag. En dag för att fira alla snälla pappor, morfäder och farfäder. Som present på fars dag kan du ge honom en tavla som berättar att han är omtyckt. För det är klart att han ska förstå att han är bäst!

299 kr

Alla produkter

Världens bästa pappa

279 kr
399 kr
399 kr
399 kr

Historien om Fars dag

Fars dag har sitt ursprung i 1910-talets USA. Initiativtagare var Sonora Smart Dodd i Spokane, staten Washington, som ville hedra sin far William Smart för att denne ensam fostrat henne och hennes fem syskon på sin farm i Washington sedan hans hustru, då hon fött familjens sjätte barn, dött i barnsäng.
Seden kom till Sverige 1931 och dagen firades till en början i juni även i övriga Norden. Efter önskemål från det nordiska handelssamfundet senarelades tidpunkten för Fars dag till november för att ligga bättre i förhållande till Mors dag. Fars dag infaller därför numera på andra söndagen i november.

Seden kom till Sverige 1931 och dagen firades till en början i juni. Efter önskemål från det nordiska handelssamfundet senarelades tidpunkten för Fars dag till november för att ligga bättre i förhållande till Mors dag.

Fars dag infaller därför numera alltid andra söndagen i november.